Sustainability

Geen planeet, geen chocola!

Chocolade is een natuurlijk product. Het wordt gemaakt van cacao. En cacao bevat vitaminen, mineralen, antioxidanten, dopamine en een hele reeks andere bouwstoffen die rechtstreeks worden onttrokken uit de vruchtbare grond van Moeder Aarde. Bij Georgie’s spreekt het dan ook voor zich dat we niet alleen aandacht hebben voor de smaak en de presentatie van onze chocolade. Juist ook de gezondheid van onze planeet speelt een doorslaggevende rol in alle facetten van onze bedrijfsvoering.

Van ethisch verkregen ingrediënten tot milieuvriendelijke verpakkingen en alles wat daar tussen zit: bij elke fase van ons productieproces staat duurzaamheid voorop. Omdat wij willen dat ook de generaties na ons nog volop kunnen genieten van smaakvolle chocolade. Proactief werken aan een duurzame, smaakvolle toekomst is daarom een must en daarmee een essentieel onderdeel van onze missie. Je kunt dus met een gerust hart genieten van Georgie’s heerlijke, eerlijke chocola…

Georgie’s werkt samen met de SEM-Foundation. Een stichting die zich inzet om de leefomstandigheden in cacao-producerende landen te verbeteren. Dit gebeurt door maatschappelijke initiatieven die ten goede komen aan de bevolking van cacao-producerende landen (Indonesië, Ivoorkust, Ghana, Brazilië, Colombia, Tanzania, Peru, Kameroen en Maleisië) te ondersteunen. Deze projecten richten zich direct op essentiële zaken zoals de levenskwaliteit, onderwijs, openbare diensten, gezondheid, huisvesting en productiviteit.

Meer weten over de SEM Foundation? Kijk op semfoundation.org